måndag 30 juli 2012

Rapport från fronten

Många småbarnsföräldrar av idag klagar något alldeles OHEMULT över hur tråkigt det är att vara just småbarnsförälder av idag. Barnen står i vägen för den personliga utvecklingen, fritiden, karriären och relationen. Dock är de bra att ha som accessoarer eftersom det finns så många dyra klatschiga outfits att klä dem i för att visa de andra småbarnsföräldrarna vilken bra och häftig förälder man är. Personligen tycker jag att den typen av människor istället borde skaffa sig en sådan där ful liten råtthund som måste ha kläder på sig. Jag tänker att det är ungefär samma sak med fördelen att råttan kan stängas in i en hundbur.

Nåväl, åter till tråkigheten! I själva verket är det inte alls särskilt tråkigt om man använder sin fantasi. Har du läsare till exempel tänkt på vilka stora likheter det finns mellan att vara hjälparbetare i en krigszon och att ha små barn? Om du inte har det så följer här ett fint exempel på hur du, just DU läsare, kan förändra ditt negativa tankesätt kring tråkigheten med att ha barn.

Striderna har rasat större delen av natten, efter ett utbrott vid midnatt varade lugnet ända fram till tretiden då ett nytt anfall gjordes av den krigförande sidan och där tog hjälparbetare från "Mammor utan gränser" till fånga. Fången placerades i säkert förvar i den onde ledarens säng där fången utsattes för tortyr genom att tvinga ner sin vuxna kropp i en säng avsedd för barn. Fången slets också en del i håret och utsattes för sparkar från ledaren som mest troligt drömde mardrömmar.

Tidigt på morgonen tvingades fången kliva upp och bereda ledarens morgonmål under högljudda hot om repressalier ifall morgonmålet, i detta fall välling, skulle visa sig vara inte "varm så man slipper vänta". Sedan beordrades fången att lägga sig på soffan och utsattes återigen för hårryckande. Fången gjorde tappra försök att få en stunds vila men varje försök tillintetgjordes av den onde ledarens stränga förhör om vad som avhandlades i det propagandaprogram som visades på tv.

Just före halv sju på morgonen gjorde fången ett desperat försök att fly då ledaren verkade upptagen med att strimla papper i strimlor. Fången tog sin tillflykt till andra änden av soffan och gömde sig under ett tjockt täcke. Den onde ledaren tappade då genast intresset för strimlat papper och fann genom noggranna undersökningar fången som omedelbart straffades med en högljudd utskällning och kommendering till köket för att tillreda ledarens frukost. Ledaren ville sedan inta frukosten balanserandes på soffans ryggstöd, promenerandes fram och tillbaka med fången som stöd. När fången vägrade utbröt nya strider varpå fången snabbt flydde till den obevakade tvättstugan.

Den onde ledaren påbörjade då utpressning genom att beslagta fångens mobiltelefon och börja trycka på knapparna i hopp om att lyckas ringa någon som ville prata. Fången som inte ville att någon annan skulle utsättas för ledarens förtryck återvände genast till sin plats i soffan för att kämpa om mobilen. Den onde ledaren övergav då telefonen till fördel för fångens datorsladd som i ledarens ögon mycket väl skulle kunna begagnas som hopprep. Efter ännu en svår strid där fången svårt skadade sin tå genom att sparka den i soffbordet sjönk utmattad ner mot soffkuddarna. En stunds elduppehåll inleddes och ett hopp om fredsförhandlingar väcktes till liv hos fången.

Hoppet grusades när den onde ledaren en stund senare startade dammsugaren och med munstycket avplockat gjorde sitt bästa för att dammsuga och samtidigt hacka hål i golvet. Möjligheten att hålen skulle användas för att minera området är stor. Fången reste sig åter från sin vila och gick till anfall. Den onde ledaren smädade då fången genom att berätta vilken dum och elak fånge fången är och att alla andra onda ledare minsann har mycket bättre fångar i sina länder! För att be om ursäkt erbjöds fången generöst att förse ledaren med kakor. Fången vägrade vilket gav upphov till nya utbrott. Under tiden som fången räddade dammsugaren undan den onde ledarens klor beslöt ledaren att själv tillskansa sig kakorna. De hade dock hunnit sätta sig i säkerhet vilket skulle gjort ledaren mycket upprörd om den inte funnit en öppnad flaska av en imperalistisk, världsförtryckande och regnskogsskövlande dryck i kylskåpet. Den onde ledaren tillskansade sig flaskan och flydde sedan till badrummet för att i lugn och ro hälla i sig sitt krigsbyte.

Fången gjorde ett sista desperat försök att kämpa för det som är rätt genom att återta krigsbytet och försöka tala ledaren till rätta. Då ingen framgång nåddes gav fången upp och begav sig ut till landsbygden för att återigen gömma sig. Fången spårades dock upp och befann sig strax omringad av ledaren som var iförd endast gummistövlar. Fången försökte föra fredsbevarande samtal och i dessa påpeka det olämpliga i att vistas naken utomhus endast iförd gummistövlar. Ledaren deltog i samtalet men ansåg sig inte kunna genomföra de åtgärder som fången menade vore lämpliga och fången tvingades återigen inomhus för att hjälpa ledaren att klä sig. En bräcklig fred instiftades mot löfte att fången skulle slutföra målandet av den onde ledarens sommarhus, känt som "Lekstugan".
Ledaren lovade att snällt vänta i soffan framför ledarens favoritprogram.

Den bräckliga freden krossades brutalt när fången återvände och fann att ledaren i skydd av ensamheten öppnat skafferiet och tillagat "en efterrätt" av alla resurser i form av strössel som det krigshärjade landet äger. Efterrätten hade sedan placerats i kylskåpet och vält ut varpå landet drabbades av strösselblandad översvämning på golvet. Den onde ledaren hade också passat på att plocka alla papper av en uppsättning kolor som FN i skydd av skafferiets mörker försökt föra in i landet. Papperen hade ledaren i förakt strimlat till konfetti som spritts över vardagsrummet, möjligtvis som en dekoration till den parad ledaren avsåg att genomföra. Till paraden hade ledaren iklätt sig en klänning och fångens finaste skor samt prytt sitt ansikte med fångens make upprodukter. Det är möjligt att det också var ett sätt att maskera sig för att lättare undkomma de undsättningar som började närma sig i form av FN:s fredsbevarande styrkor som genom faderns mobila väckningssignal  annonserade sina framryckningar.

Slutligen anlände styrkorna och fången befriades. Vidare rapporter från det svårt härjade landet berättar att ledaren fortsätter sitt förtryckande välde, bland annat genom att klippa sönder fångens dyrköpta linnetråd i små små bitar. Mer om detta hör vi i den sena nyhetssändningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar